Meny Stäng

Vem är jag?
Madeleine Böhnke heter jag och lever efter att det är en mening med allt. Jag vet, det känns inte alltid så. För mig så underlättar att tänka så. Ibland förstår jag på en gång varför saker händer även om jag kanske inte gillar/vill att det händer. Andra gånger kan det ta flera år att komma på varför saker händer. En del saker kanske jag aldrig kommer klura ut varför det hände.

Mitt värdeord är GLÄDJE
Allt jag gör vill jag att det ska finnas glädje i. För mig innebär det att jag ska ha kul längs vägen. Även i sådant som inte klassas in under sådant som är kul så vill jag att det ska ge glädje på det ena eller andra sättet. Som tidigare ordförande i Företagarna i Bollnäs så var mottot jag satte där att ha kul. För även om det är allvarliga och viktiga frågor som vi drev så behövdes glädjen längs vägen för att orka.
Så jobb eller privat så vill jag ha GLÄDJE i mitt liv.

 

Vad är min drivkraft?
När jag gick en ledarskapsutbilning så skulle vi ta fram vår drivkraft. Jag sa då till vår kursledare att jag inte vet vad den är, för som för en del andra så drivs jag inte av pengar. Då säger han till mig ”Om du tjänar mer pengar kan du hjälpa fler personer.” Den var så exakt mitt i prick för mig. För att hjälpa andra är något jag verkligen gillar. Under åren som jag har drivit företag så har tog vi emot väldigt många som har behövt en arbetsplats att vara på, jobba på, lära sig svenska på, arbetsträna på, ja alla orsaker du kan tänka dig så har vi sagt välkommen.


Min bakgrund
Med en mamma från Bollnäs, Hälsingland, och en pappa från Tyskland (uppväxt under kriget) så har jag fått med mig en bra grund för hur olika vi är fastän Tyskland är vårt grannland. Själv är jag uppväxt i Huddinge utanför Stockholm men lämnade den platsen så snart jag gick ut skolan.

Min yrkesbakgrund är brokig, utbildad inom hotell och restaurang men har jobbat med allt från att träna travhästar på Solvalla till säljare på Pripps/Carlsberg. Jag var Pripps första säljare som var kvinna, 1998 var det. Så jag är van att ploga vägen och ta mig dit jag vill. Efter många olika chefer kom jag fram till att det kan inte vara så svårt att vara chef, för min erfarenhet var att många var inge vidare på det. Så jag köpte ett eget företag.


Köpt fyra företag och sålt två företag
Mitt första bolag köpte jag oktober 2007, ett glasmästeri, Glasmästarn i Bollnäs som jag sålde juli 2011. Mars 2010 köpte jag Sk0glund Reklam som jag då kunde jobba vidare helhjärtat med. Mars 2012 öppnade jag en webbshop med i första hand företagspresenter som heter företagspresent.nu 13 år (1 aug 2023) senare har jag nu sålt bolaget. Under åren har jag även köpt upp två bolag längs vägen som har fått ingå i Skoglund Reklam. Det ena Järvsö brodyr och det andra Work4Dreams. Det sistnämnda sålde till klasser och föreningar. Det benet i verksamheten valde jag dock att avsluta i samband med att Coronapendemin drog in över världen.

Fritiden
När jag inte jobbar så tillbringar jag gärna tid med sonen som är född -08. Dock så står jag inte högst på sonens önskelista att hänga med numera när han är tonåring. Han älskar basket så då duger mamma i brist på andra att spela med. Så jag spelar en del basket. Utöver det åker vi gärna till fjälls och åker skoter eller slalom under vinterhalvåret och vandrar sommar/höst. Sommarhalvåret blir det gärna mountainbike och paddla kajak. Året runt lägger jag mycket tid på att meditera och styrketräna samt rörelser för att få min kropp att orka med alla mina äventyr nu och in i framtiden. Mitt mål med träningen jag gör är att ha en funktionsstark kropp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *