Meny Stäng

Friheten och längtan att göra annat

 • Jobba i fjällen för att få mer vinter i mitt liv.
 • Jobba i Canada och guida i skoter eller jobba som skidlärare.
 • Plocka avokado och papaya på Hawaii.

  Det år sådant som jag planerar att göra efter att min son går ut skolan.

  I veckan som gick samtalade jag med en vän om vad jag önskar göra när min son har gått ur skolan och då säger jag ovanstående. Min vän säger ”Det är ju sånt som folk brukar göra när dom är ung och skaffar familj. Vad gjorde du som ung?”
  Jag har jobbat och bott på lite olika platser i Sverige och jag har varit en riktig ”hoppjerka” vad gäller jobb fram till att jag blev egenföretagare. Arbetena som jag har haft har skiftat från bensinmack där jag hade mitt första arbete i livet till livsmedelsbutik, arbetat med både trav- och körhästar, hotell- och restaurang, plockare i butik, säljare och än mer saker. 2007 köpte jag mitt första bolag, ett glasmästeri, och 2010 köpte jag mitt andra bolag Skoglund Reklam som jag driver än idag. Utomlands har jag arbetat på YMCA-läger i Kalifornien, USA, och på hotell i Berlin, Tyskland.
  Vad är det som gör att ändå majoriteten av svenskarna väljer att bo och arbeta på samma plats mer eller mindre hela sitt liv?
  Att resa längre perioder och jobba säsong det gör man när man är ung och när man sedan blir ”gammal” men långt från pension så ska vi ha ett måndag-fredags jobb och bo på samma plats resten av vårt liv. För mig finns inte den längtan. Jag längtar till mer snö i mitt liv för jag fullkomligt ÄLSKAR vintern. Det finns även mycket annat som jag tänker är fördelen med att arbeta på olika platser. Det ger mig en möjlighet att se och uppleva mer saker än vad jag kan göra som turist.

  För mig är nedräkningen igång till när jag kan lämna Bollnäs och arbeta på andra platser. Det betyder dock inte att jag inte trivs här och nu. För det gör jag. Men för mig är drömma och mål en stor del av mig och något som jag gillar.Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *