Meny Stäng

Fabian Bengtsson – totalt närvarande

Våren 2018 röstades Fabian Bengtsson som ordförande för Företagarna. Då satt jag som ordförande för Företagarna Bollnäs. Snabbt såg jag till att boka in så att Fabian skulle komma och föreläsa och träffa våra medlemmar i Bollnäs.

Januari 2019 var det dags. Han skulle flyga till Arlanda och än en gång var jag snabb och erbjuda mig att hämta han på Arlanda.

Dagen D kommer och jag hade lånat en bil av Volvo som har ett samarbete med Företagarna för att hämta Fabian på Arlanda. Jag hämtade Fabian kl 8 på morgonen. Så tidig morgon blev det, VÄRT! Vem vill inte sitta i bilen med Fabian Bengtsson i 2.5 timmar för att ta del av hans visdom och kunskap?! I vår styrelse var det i a f bara jag…

Jag går in på Arlanda för att möta upp Fabian. För att han skulle veta vem som hämtade han höll jag upp en turkos tröja med Företagarna Bollnäs stort tryck på. ”Där kommer han”, hinner jag tänka innan nästa tanke slår mig för han pratade i telefonen. ”Madde, du är så förbannat naiv och tror att du ska få prata med Fabian i bilen. Han kommer förmodligen att prata i telefonen hela resan. Bra jobbat, riktigt bra jobbat Madde. ”

Jag som håller upp en tröja som det står Företagarna Bollnäs på

Fabian kommer fram till mig, då har han avslutat samtalet, vi hälsar på varandra och han säger att han behöver gå på toaletten innan vi åker. Så han går på toaletten och jag tänker ”Nåja, nu är det som det är. Han ska i a f föreläsa i Bollnäs.” Fabian kommer tillbaka och vi går mot bilen. Vi sätter oss i bilen och samtalen börjar och vi pratar non-stop till Bollnäs. Om företagande, om mitt företag, mina uppdrag, om hans bolag, hans roll som ordförande i Företagarna. Han tar inte i sin telefon, han är där. 100 % närvarande i samtalet.

När vi kommer till Bilbolaget där han skulle föreläsa så går han och pratar med Företagarnas medlemmar som är där och äter sin smörgås innan det drar igång och är än en gång närvarande.

När föreläsningen var slut så hoppar vi åter in i bilen för att åka till Gävle där han ska föreläsa på kvällen. Då var även vår regionchef med i bilen. Det tar lite mer än en timme att köra mellan Bollnäs och Gävle. Han tar ett samtal i bilen, ett kort samtal med några korta ja och nej men avslutar samtalet snabbt för han säger att han är upptagen den här dagen.

Vi kommer tidigt till Gävle så vi tar en fika på ett café innan vi kör dit där kvällens föreläsning är. Väl där han ska föreläsa stannar jag kvar en kort stund innan jag behövde åka hemåt till min son. Innan jag åker så går jag fram till Fabian och tackar för dagen. Lämnar ett visitkort och en reklamartikel från det företag som jag då ägde. Han tackar för dagen och jag får hans kontaktuppgifter.

Den dagen åker jag hemåt och beundrar hans närvaro i dagen. Att han till 100 % var där och inte mentalt på annan plats. Det är ju trots allt en man som äger och driver NetOnNet, sitter i några styrelser och gissningsvis har fullt upp i sitt liv.

En av sakerna vi hade pratat om som skavde i mitt liv följde jag hans råd på och lämnade ett uppdrag jag hade. Så jag skickar Fabian ett sms efter det var klart och sa att jag hade följt hans råd och avsagt mig uppdraget. Fabian svarar och säger att det var rätt beslut för saker som skaver ska man inte vara i. Han ställer dessutom en följdfråga hur det gick med en annan sak vi pratade om. HUR kan han minnas, han som träffar mycket folk och tar del av andras historier förmodligen dagligen. Det säger en del om hans närvaro. Han var närvarande på riktigt. Han lyssnade.

Den här resan bär jag med mig. Jag kommer alltid minnas den med förväntan, nervositet och lärdom för livet. Hur en person kan vara närvarande och verkligen lyssna på det du säger.

Tack Fabian, du är en förebild!

Jag och Fabian när jag träffade han nu i veckan i Gävle.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *