Meny Stäng

Friåkning med skoter – Nybörjare 2025

30 januari till 2 februari är datumen du ska bocka av redan nu om du är intresserad av att lära dig friåka skoter. Friåka innebär att man beger sig utanför dom pistade lederna. Men det är också så mycket mer än att bara köra skoter, gasa, köra fast och gräva loss sig. Det är kunskap om terräng, snö, laviner och vindriktningar. En av dom bästa sakerna med friåkningen är gemenskapen. För det finns en värme och hjälpsamhet hos oss friåkare som jag uppskattar så otroligt mycket. Allt det här vill jag bjuda in dig till.

Vilket fjäll vi ska ses på och vad prislappen blir återkommer jag om framåt hösten. Det jag vet redan nu är att vi kommer bli max 6 deltagare.

Är du intresserad av att få mer information när jag har det så skicka mig ett mail så skriver jag upp dig på intresselistan.

Friåkning med skoter – Avancerad 2025

Vill du gå från medelåkare till att våga köra i mer avancerad terräng samtidigt som du får lära dig om snö, laviner, minskar riskerna och hur du gör om olyckan är framme?

Då är det här kursen för dig. Kursen kommer att vara i samarbete med Martin Borg och Rickard Lövgren, båda utbildade lavininstruktörer från Sveriges Lavinutbildningar SVELAV, lavintekniker och snöskotergudier. Dessutom är båda grymma skoterkörare.

Vi kommer att förflytta oss i terräng där du får kliva rejält utanför din komfortzon. Men vi börjar såklart med att stämma av din och gruppens nivå för att du som deltagare ska känna dig trygg och våga gå utanför din komfortzon.

Den här kursen är ännu i planeringsstadiet. Det vi vet är att vi kommer att vara en i Saxnäs, Martins hemmaterräng. Vi kommer att vara en grupp om 12-14 personer på kursen.

Är du intresserad av att få mer information när jag har det så skicka mig ett mail så skriver jag upp dig på intresselistan.

SKOTERLIV

Skoter är skulle jag säga mitt största intresse. Då menar jag att friåka skoter. Det ger en frihetskänsla och tar mig till plaster som är magiskt vackra.

Utöver det har jag många idéer på vad jag skulle vilja göra tillsammans med andra. Planerna är än så länge på drömstadiet. Har du en idé eller vill du lära dig friåka skoter, alltså köra skoter utanför led, så är du välkommen att höra av dig. Så kan vi planera in en tur till vintern.

Vill du få mail när mina drömmar har blivit mål och jag kommer att göra mer av skoterliv så maila mig så lägger jag till dig i en maillista och hör av mig till dig när det finns saker att ta del av.

Du når mig på m@bohnke.se