Meny Stäng

Tänk dig ett läger med 20-25 andra tjejer och alla har skoter som ett stort intresse. Nu har du chansen. I vinter kommer jag tillsammans med Li Thurfjell att arrangera två läger, ett för nybörjare och ett för den mer vana. Häng med, det kommer bli kul!

Vill du bli en av dom på bilden kommande år?

Nedan hittar du information om kunskapsnivåerna för dom olika lägren och anmäler dig gör du på Ride Like A Girls sida.

Friåkning med skoter -nybörjare/nybörjare på lössnö
17-21 februari 2024 i Hemavan

Nybörjare skoter, vem vänder det sig till?

Du har inte kört skoter på led eller endast några få gånger. Men vill lära dig både att köra på led men också att våga ut i lössnön.

Det är i lössnön som vi kommer hålla till 80 % av tiden men vi börjar på lätta ställen för det. Fördelen med att inte ha kört så mycket på led när du ska börja friåka är att du på en gång får lära dig hur man styr, vilket är tvärt om mot på led. Så nu har vi förvirrat dig. Men vi löser det när vi ses.

Nybörjare friåkare

Du har kört skoter på led men vill nu ut i lössnön eller har kört där lite men aldrig fått lära dig grunderna. Så som att att man styr åt motsatt håll mot vad man gör på led.

Den här nivån passar också dig som kanske har råkat ut för en olycka eller annat som gör att du känner dig osäker på skotern och i lössnön. Här tar vi det lugnare och alla får sin tid att börja med grunderna för att kunna bli en bra friåkare på sikt. Här lär vi dig grunderna för att kunna skråa, burka och hur du tar dig loss när du har kört fast. För det kommer du och alla vi andra att göra oavsett hur bra vi är.

Friåkning med skoter – medel/avancerad
21-25 februari 2024 i Hemavan

Medel

Du kan nu hantera din skoter bra nu. Du kan skråa kortare bitar, du vet hur man lägger upp skotern på sidan. Men du vill bli bättre och klara av längre skråsidor och känna dig tryggare även i svårare för hållanden. Du kan köra upp för lite brantare sluttningar och även utför. Du vet att 99 % av dina fastkörningar beror på att du gasade för lite.

Avancerad

Du kan skråa och köra brant uppför och utför. Du vill tex lära dig köra uppför och kunna vända innan du har kört fast när det är extremt mycket fluffig snö. Du är grym åkare men ödmjuk för att man alltid kan lära sig mer.

Vill du veta mer? Gå in på Ride Like A Girl så hittar du mer information om lägren.