Meny Stäng

Fördelarna med livet på landet

Född och uppväxt i Huddinge utanför Stockholm men med ett fritidshus i Bollnäs, Hälsingland, så har min dröm alltid varit att bo i Bollnäs. Vi tillbringade somrarna, jularna och påskarna i fritidshuset. Varje gång vi styrde söderut mot Stockholm så grät jag.
Så efter lite utflykter till andra ställen så flyttade jag hösten -98 till Bollnäs.

För vissa så är det obegripligt att man vill bo i en småstad. Men för mig övervinner fördelarna med hästlängder. Exempel på hur lätt livet på landet är:
I fredags när jag kom hem från jobbet så visade det sig att jag hade glömt fylla på pellets så det var lite kyligt i huset. Jag fyllde pellets o tryckte igång pannan. Efter någon timme, vid åtta på kvällen, gick jag ner. Men insåg då att den inte gick som den skulle. Mina kunskaper om pannan sträcker sig till av och påknappen. Så jag ringde en kompis som kom förbi och försökte få igång pannan. Tyvärr inte så lätt. Så jag ringde även gamla husägaren som också kom förbi. Men vi fick ge upp och slå på elpatronen. Då var i a f värme och varmt vatten räddad över helgen.
Men det finns som sagt fördelar med att bo i en lite stad. Jag skickade ett mess till en rörmockare jag känner o frågade om råd. Han ringde upp vid 22 och efter lite resonemang kom vi fram till att hans ena anställda får komma hit till veckan. Sotarn ringde jag med och han hade också tips på vem som skulle kunna hjälpa mig till veckan.
Det är en förmån att bo på landet med hjälpsamma människor. Då får man leva med att det söks på regnumret om en ”ny” bil står parkerad utanför ens hus.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *