Meny Stäng

Jag tar hjälp av andra. 

När jag var för att fira en student för några veckor sedan började jag samtala med en som nyligt hade separerat och hade det jobbigt. Då jag själv har separerat för fyra år sedan delade jag med mig av mina upplevelser. En sammanfattning till vad jag sa var: ”Jag har inte kommit dit där jag är idag själv av mig själv Jag har tagit hjälp av många.”

Det gäller inte bara efter separationen utan i det mesta jag gör. Jag tar hjälp av andra för att utvecklas och må bra. 

Just nu sitter jag i bilen efter en behandling av en som stretchar och töjer min kropp några ggr per år. Jag ringde för att få en genomgång då jag har tränat på ganska intensivt ett tag nu. För att se att min kropp inte ramlar tillbaks i mina gamla problem utan att förebygga ev problem.  Jag vill fortsätta träna mot mina mål som i grunden är en kropp som är stark och hållbar för att göra det jag vill både träningsmässigt men också vardagliga saker ska kroppen hålla för. 

Kosten har jag också en som hjälper mig med för att må bra. Han har hjälpt mig tidigare men efter några års uppehåll var det dags igen att få hjälp. Denna gång var det för flera i min närhet sa att jag förmodligen äter för lite och därav blir kroppen trött och sjuk. Så nu äter jag bättre och kroppen mår bra. 

Även hjälp av flera olika på det mentala planet har jag haft och har än. Där jag har fått verktyg att lära mig ta motgångar eller andra problem som dyker upp. 

Vänner, familj och särbon som hjälper mig i ur och skur finns också omkring mig. 

Så sammanfattningsvis så kan jag rekommendera att prata med många och ta hjälp av sådana du känner förtroende för. Dock viktigt att komma ihåg. Det kan vara den som levererar den jobbigaste rådet som långsiktigt är det bästa. Men där och då är det inte vad du orkar. Men bär med dig den. Den kan komma till användning. Så som en sa till mig: ”Jogga utan poddar i öronen och ta in naturen.” Där och då klarade jag inte det. Idag gör jag det ofta. Joggar med sällskap av naturen och dom ljud som där finns. 

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *