Meny Stäng

Träningsprogram för att springa en mil

När jag bestämde mig för och klara av och springa en mil så googlade jag för att hitta ett träningsprogram som skulle ta mig till målet att springa en mil.
Det är intressant hut hjärnan minns så många misslyckanden och så få framgångar. En mil har jag inte försökt mig på tidigare men minnena från skolan och alla träningspass vi hade i slalomklubben där vi skulle jogga minns jag med dålig magkänsla. Sist, jätte trött o riktigt usel på det. Om det var så vet jag inte idag men det är mitt minne av det. Så att med det i minnet få för sig att jogga en mil är kanske lite otippat. Men får jag för mig en sak så blir det så. Men jag insåg min begränsning i kunskap om hur jag skulle ta mig dit. Så det blev Google som fick bli min hjälp att hitta ett bra träningsschema.

Efter lite googlande hittade jag Löpning för allas sida.

Att intervaller bygger konditionen snabbast kände jag till. Men nu fick jag även hjälp att öka längden på intervallerna samt tiden jag tränade.
Detta var ett 12 veckors schema som även innehöll styrkeövningar. Vilket jag tyckte var bra. När jag hade följt schemat några veckor var jag på semester i USA och då frågade en ingift släkting vilket datum jag skulle springa. Det hade jag inte tänkt på. Jag tog vecka för vecka bara. Men kände att det vore bra att sätta ett datum för indirekt visste jag ju när det skulle ske. Men eftersom jag jobbar med målbilder så vore ett satt datum än bättre. Datumet sattes till 28 mars. En period fick jag lite (mycket) känningar i ett knä så på inrådan av sjukgymnasten gick jag ifrån schemat lite och knät blev bättre. Det gjorde att jag den 17 mars kollade på träningsschemat och där stog längre intervaller och jag som nu tyckte mitt knä var bättre tänkte att jag testar det. Så det blev en riktigt lång intervall. Det blev en mil i 10 cm nysnö och snö som fortsatte vräka ner. Så jag klarade milen 1,5 före utsatt tid på första försöket. Mycket nöjd med det!

Så för dig som vill kunna jogga 5 eller 10 km eller kanske 10 km under en timme så kolla in Löpning för allas sida om tips på hur du tar dig till ditt mål.

Lycka till!

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *