Meny Stäng

Vad kostar en späckhuggarresa?

Efter att jag la ut mitt inlägg om att jag skulle förverkliga min dröm och kolla på späckhuggare så har flera kommenterat att dom bär på samma dröm och undrar vad det kostar. För dig som vill åka så kan jag också säga att det är från december till början av februari som späckhuggarna är här och dessa resor finns. 

Vi bodde i Tysfjorden men med tanke på att det har förändrats var späckhuggarna numera är så finns det helt klart boenden som är närmare späckhuggarna än vad det hotell vi bodde på gör. Det finns även vandrarhemsstandard för ca 800 kr/natt. 

Här kommer en sammamställning på vad denna resa har kostat. Priserna nedan är för två personer då jag har haft min son på 7 år med. Det mesta kostar lika oavsett barn eller vuxen då han tar upp en plats/säng. 

  • Tåg t o r Söderhamn-Narvik 4 100 kr liggvagn som vi inte delade med någon mer (2 050 kr/person). 
  • Hyrbil 3 dygn 2 000 kr
  • Båtbiljett till o från Tysfjorden 400 kr (2 pers)
  • Boende Tysfjorden Turisthotell 3 nätter, 3 450 kr för dubbelrum
  • . Frukost ingår. (1 150 kr/natt del i dubbelrum) 
  • Späckhuggarsafari 3 000 kr (1 500 kr/person)

Summa för två: 12 950 kr 

Per person: 6 475 kr

Tillkommer: drivmedel för bilen och mat. 

Jag valde att ta med matsäck till tåget för att slippa gå och äta frukost i restaurangvagnen. Sedan har den matsäcken även räckt till kvällsmat första kvällen då vi åt sen och rejäl lunch. Norge är ett dyrt land så maten kostar en hel del. Middag på hotellet kostar ca 150-200 kr/person och är ok men inte mer än så. Dricka tillkommer på det. Om ni gör utflykter så rekommenderar jag att ta med matsäck för det är lågsäsong och så gott som allt är stängt. 

Vill man hålla kostnaderna nere så kan man åka tåg med sittplats vilket kostar ca 500 kr t o rom man bokar i tid. Från Stockholm till Narvik med tåg t o r kostar det ca 2 500 kr/person. Flyg kostar fr Arlanda med 1-2 byten ca 5 000-7 000 kr/person t o r.  Dessutom behöver man bara ta två nätter på plats men det är magiskt vackert här så jag rekommenderar varmt att stanna en extra dag. 

Hoppas att du flyttar din dröm till mål till verklighet. 

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *