Meny Stäng

Varför ska vissa saker göras med bidrag?

Den 22 januari kom det ett facebook inlägg i mitt flöde där det delades ett inlägg om att Leader Hälsingland har varit ”ett mycket lyckat projekt”.

Min fråga då vad som fanns med som visar på långsiktighet, vad finns kvar och om arbetstillfällen har skapats. Som svar fick jag många saker som fick jag många exempel på saker som har gjorts i projektet. Ex digitaliseringen av 7 biografer, en camping i Rengsjö (där jag bor och där står 1-2 vagnar under sommaren) o s v. Jag ställde då frågan vad detta har kostat och vad det är som gör att vissa saker behöver bidrag för detta medan många av oss andra företag får klara oss själva och bekosta vår utveckling själv. Men tyvärr fick jag inget svar på det även efter ytterligare inlägg. För jag vill verkligen förstå varför vi har det så här och vad syftet är med denna typ av projekt.

Nedan kommer konversationen på fb men jag har valt att sudda ut deras namn och ansikten. Här hittar du artikeln som föranledde diskussionen.

Så kan någon ge mig svar på dessa frågor? Klicka på bilderna för att förstora dom så dom går att läsa bättre.

Del 1 av konversationen
Del 1 av konversationen
Del 2 av 2
Del 2 av 2

Liknande inlägg

2 kommentarer

  1. åke hedlund

    Det är väldigt enkelt. Politiker i dag har en väldigt tydlig bild av att det är dom som kan skapa tillväxt. Då skapar man en massa projekt och talar om vad duktig man är. Historien visar dock att det är goda ideer och människor med drivkraft som skapar tillväxt. Själv har jag satt upp ett mål att växa med 10 % per år. Lägg ner alla projekt och hjälp företag som vill växa. Det skulle skapa bättre effekt

    • Madeleine

      Delar din åsikt men det är väl för att vi båda lever i företagarvärlden och det tänket. Hoppas och önskar att det kommer en ändring på detta framöver. Intressant är att ingen politiker har kommenterat varken här eller på facebook. Likväl som ingen ville svara på mina frågor på facebook som föranledde denna bloggpost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *