Meny Stäng

Fadderbarn jämngammalt med sonen

Nu börjar den resa som jag sedan sonen föddes har drömt om. Han ska få ett fadderbarn som är i hans ålder. Min son är fyra år och den som han ska ha som fadderbarn är tre år gammal och heter Alieu.

Sedan många år tillbaka har jag ett fadderbarn i Bolivia via SOS barnbyar. Men sedan sonen föddes har jag drömt om att skaffa ytterligare ett fadderbarn som är jämngammal med sonen och dom kan ”växa upp tillsammans”. Detta för att ge han förståelse för hur andra har det i världen. Målet är att åka och hälsa på när han blivit lite äldre för att då få se hur dom har det. För några år sedan stog det om en driftig tjej i vår lokaltidning som hade önskat sig ett fadderbarn. Familjen var efter en tid ner och besökte barnet. Med sig hem tog dom snäckor som Annie som hon heter gjorde smycken av och säljer för att få in pengar som hon kan skänka till ett daghem i Gambia så att barnen kan få lunch. Annie skänker minst 800 kr/månad som ger lunch åt 70 barn varje dag! En hjälte insats av en ung tjej. Mer om Annies projekt hittar du på Marlinprojektet.

Imorgon åker Annies mamma och tre personer till från våra trakter ner till Gambia för att byta ut det betalkort som pengar sätts in på varje måndag. Målet är att kolla förutsättningarna för att bygga ett nytt dagis. Utöver det har dom sedan en tid tillbaka valt ut ett fadderbarn åt min son. Så med på resan följer ytterligare ett kort som jag kommer att sätta in pengar på för att täcka kostnaderna för skolgången till Alieu. Men även en tandborste, tandkräm och en tvål. Det är mycket vi tar för givet i västvärlden!

Om du är intresserad av att skaffa ett fadderbarn du med där nere så kontakta mig så vidarebefordrar jag kontakt till Annie.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *