Meny Stäng

Okunskap när upphandlingar skrivs

Att lära sig att vinna upphandlingar är inget man gör på en kafferast. Men det finns pengar att hämta om man lär sig hur.

Grundtanken med upphandlingar är vad jag har förstått att spara offentliga sektorn pengar genom att ta in anbud och ta i dom allra flesta tillfällen bästa pris. Men dom som skriver upphandlingarna har vad jag har sett och läst bristande kunskaper i det som upphandlas. Visst jag förstår att man inte kan kunna allt men det måste finnas ett sätt att utveckla det sätt som det görs idag.

En upphandling ska bl a ha en jacka med ryggtryck, brösttryck och sen namn BRODYR. Om dom som upphandlade förstår hur mycket dyrare detta är så hade dom tagit tryck på allt eller brodyr på allt. Eller så har dom gjort det så för att dom har någon som dom vill ha som har erbjudit sig att bjuda på något för att vinna upphandlingen. ”Så kan det inte vara” jo jag tror att denna värld är lika mutad som så många andra.

Den här är också ojust mot det mänskliga att fela: ”Om 0 kr anges levereras specificerad vara/tjänst utan kostand.”
Måtte ingen göra fel här!

Bilden nedan visar att en upphandling inte alltid bidrar till det bästa även om byxan skulle kunna funka lika bra för den yrkesgruppen. (du får läsa på sniskan för den vänds fel när jag laddar upp den ?!)

Bild

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *