Meny Stäng

Har en SD pratat med en invandrare?

I dagens Ljusnan står det om kommunfullmäktigmötet, 28 jan 2013, där Bo Hammartorn ska ha sagt följande:

”- Vilka tror ni kommer till det här kalla landet med udda språk? Är det ingenjörer, fabrikörer, forskare eller vetenskapsmän? Det tror inte jag, de flyr från rättvisan – brottslingar, kriminella, kanske krigsförbrytare och ”stadslösa”, sjuka och farliga människor.”

Hela artikeln hittar du här

När jag läser detta så blir jag både ledsen och förbannad. Har Bo någonsin träffat någon av våra invandrare och lyssnat på hans eller hennes historia om varför den kom hit? Knappast. Det skrämmer mig att vi i Sverige idag har ett parti som Sverigedekomraterna som växer och blir större. Men dom som röstar på dom sitter med skygglappar på och läser kvällstidningarna istället för att ta reda på fakta om hur dom som kommit till vårt land egentligen har haft det. Samma personer väljer att stänga av tv:n när det blir för jobbiga bilder istället för att se och reflektera över att dom som dom möter på gatan kan ha råkat ut för samma sak.

För två veckor sedan lyssnade jag på en kille som ursprungligen är från Somalia en presentation om hans liv och hur han hamnade i Sverige. Han kom som ensamkommande flyktingbarn. Det gör ont i hjärtat att höra hans historia och då finns det som som har en betydligt sämre start på livet än vad han har haft. Men genom att lyssna på hans och andras historia får man också en större förståelse för varför det är så svårt för många att integreras här i Sverige. Om du inte kan läsa och skriva när du kommer hit så är det än svårare att lära sig det svenska språket. Så istället för att kritisera dom som kommer från andra länder och föra en ständig dialog om dom är ”för många eller för få” så vore det tacksamt om vi kan börja hjälpa fler!

På frågan om vad som är bäst med Sverige svarar han utan att tvekan: MÖJLIGHETER, här finns möjligheten att göra det man vill om man bara anstränger sig.

Så låt oss nu hjälpa dom som kommer till vårt land att göra det dom drömmer om möjligt.

/Madeleine Böhnke

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *