Meny Stäng

Hur blev september?

I augusti gjorde jag en plan för september, vad jag önskade göra med min tid.

Träna/meditera var något som jag ville lägga tre timmar om dagen på. Nu tillhör jag dom som inte är den som mäter allt exakt.  När jag ser tillbaks på september så har jag helt klart lagt många timmar per dag på träna/meditera. Så tre timmar eller inte så känner jag att den delen är uppnådd. Det tar jag med mig in även i oktober. I träna/meditera ingår all form av rörelse så som promenad oavsett om jag går ut med hunden i skogen eller om jag cyklar för att fixa ett ärende på stan. Till nästa månad döper jag om denna till Rörelse/Meditation för att det då för mig förmedlar ett lugn och innefattar mer i mitt sätt att tänka. Träna känner jag att mer förknippas med den traditionella träningen så som gym, jobba, cykla mtb m.m. För mig innefattar denna del även t ex plocka svamp som är en blandning av rörelse och meditation. När vintern kommer så ingår slalom med i rörelse.

Plocka hallon liksom svamp är en form att rörelse/meditaion
Hänga och ”gå” med händerna är träning.

Solceller var tanken att ägna ca 23 timmar i veckan på. Det har jag INTE gjort. Jag har gjort ett kundbesök under september. Flera har blivit ombokade eller avbokade eller så har den potentiella kunden inte ens svarat när jag har hört av mig kort inpå mötet för att kolla att dom minns att vi skulle ha ett möte och prata solceller. Att jobba B2C (business t0 consumer=företag säljer till privata konsumenter) är en utmaning då många privata bokar av, om eller struntar i att svara. Respekten för att det är någon annans jobb är låg! Kanske jag härdas, kanske jag ger upp eller så lär jag mig hur det är och ser till att ha många bokade möten så jag inte åker i onödan och lägger tid på något som inte ens blir ett möte. Inför oktober kommer jag att planera för likvärdig tid.

Sömn, viktig del som jag ser till att få mellan 7-9 timmar/natt. Så ett snitt på 8 timmar har jag med all säkerhet. Även om natten jag sov med månen och stjärnorna som tak gav få timmars sömn. Största anledningen var Tindra som inte kom till ro utan väggar omkring sig. Att det sedan började regna gjorde det inte lättare att sova. När regndropparna landade i ansiktet så var det inte lätt att sova… 8 timmar i snitt är bra så det får bli i oktober med. Lätt att klara av nu när jag helt styr mitt liv utan yttre faktorer.

Fullmånenatten med himlen som tak gav mindre sömn men så mycket annat som gav minne för livet.

Härbrena var det en hel del i början av september då vi tog ner 11 träd för att nya härbrena ska kunna flyttas in på tomten. Enligt planen så var det ca 21 timmar/v som skulle läggas där. Tror lite mindre. Ett av skälen är att det är för blött i backen för att kranbilen ska kunna hämta dom där dom står. Så nu väntas in lite ytfrost för bättre bärighet för kranbilen.

Allt förberett och klart inför kommande flyttar av härbrena till min tomt.

Ledig/mat här var tanken att lägga ca 9 timmar i veckan på att laga mat och inte ha något planerat. När jag nu läser det känns det ganska konstigt. Tror tanken var att nu planera in matlagningen bättre och inte känna att den tar massa tid. För ibland är det ett måste och ibland är det kul att laga mat. Att laga mat till mig och sonen i vardagen är det ett måste så att han har att värma när han kommer hem och vänder innan han ska iväg på träningar. För mig ett måste för att jag ska få i mig den balans av fett, kolhydrater och protein som är tanken. Jag har även kostrådgivning från NaprapatJonas. Det är valfritt men helt klart kul att få då det ingår i coachningen för det är lärorikt. Långt från lätt att få mig det jag ska.
Jag har glömt att denna kategori finns i min plan. Bra påminnelse så jag kan än mer prioritera matlagningen. Tänker att tidsåtgången är skälig för jag gör storkok så vi kan äta flera dagar och även frysa in lite extra i reserv. Om någon har tips på god mat så mottaget det tacksamt!

Äggen som jag får levererade varannan vecka som är basen i min och sonens dagliga frukost.

Säljkurs var tanken att jag skulle hålla mina första två nu i början av oktober. Dom har blivit framflyttade till januari. Så nu har jag en i oktober, tror det var den 23 oktober. Här var tanken att lägga ca 8-9 timmar/v. Det har jag inte lagt eller jo det beror på hur jag räknar. När jag väl sätter mig får jag mycket gjort. För när jag promenerar processas mycket och planerad för upplägg av kurserna. Även när jag har städat bland pappas papper så hittar jag mycket material som pappa har haft när han har hållit sina kurser inom sälj. Japp, äpplet har inte fallit långt från trädet 🙂 Entimmes kursen är nästan klar. Jag ska göra en sammanfattning av den som kan skickas ut till deltagarna efteråt. Tretimmarskursen har jag börjat med men är inte klar. Så den behöver jag ta tag i och göra klart till ca 10 oktober så den kan ligga och ”mogna” och korrigeras i fram till det är dags. Så tiden för oktober får bli lika, jag behöver lära mig zoom också inför kurerna då dom är digitala.

Pappas grav får symbolisera det jag har fått med mig från pappa som gör att jag är den jag är och allt material som jag nu får ta del av.

Podd som det var tänkt att lägga ca 4-5 timmar i veckan på har inte gjorts. Den drömmen om att starta en podd bär jag dock med mig vidare. Ska se hur jag vill ta med mig den inför oktober. Det får bli en fråga att bearbeta på hundpromenaderna idag och imorgon. Tveksam om jag får till att göra oktober hjulet idag nämligen. Idag står det offerter för solceller på  schemat och imorgon kundbesök.

”Alla bär på en historia” är min dröm att podda om. Här en bild från parken där jag såg han som jag förstod sedan var uteliggare (se tidigare blogginlägg).

Marknadsföring/sociala medier/blogg för inkomst var en kategori som det står var tänkt att vara för att bygga sociala mediekanaler för en framtida inkomst. Tiden jag skulle lägga var ca 10 timmar/vecka. Räknar jag in all tid som jag har funderat på hur jag kan få jobba med att förmedla min kunskap och erfarenhet till andra och att det då även kan bli en inkomst för mig så har jag gjort väldigt många fler timmar än dessa 10 timmar/v. Jag har lagt ner fysiskt arbete på att redigera min LinkedIn profil, skrivit om texter till hemsidan, bloggat (har många bloggposter i huvudet som ska skrivas), öppnat upp för mer hur jag lever/tänker på Instagram, gjort reels och inlägg för kursen jag ska hålla 14 oktober i önskebild på STF:s nya kursgård i Undersvik, Hälsingland. Den här kategorin kommer jag att fortsätta att fundera på hur jag ska nå ut framöver. Tidsåtgången får jag klura på när jag lägger ihop mitt hjul för oktober men i a f inte färre timmar än dom 10 jag hade tänkt i september.

Här kommer jag att hålla den kreativa dagen med att ta fram en önskebild. STF:s lägergård i Undersvik.

Fint att få sammanfatta september. Nu ser jag fram emot att göra mitt oktoberhjul.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *