Meny Stäng

”I tradition är det en kvinna som är lucia.”

Kommer jag att få fortsätta driva och äga bolag, bo själv eller vart är vi på väg?

Igår stoppade regionfullmäktiges ordförande Mattias Eriksson Falk (SD) luciatåget som skulle vara i regionfullmäktige. Anledningen var för att det inte var ett traditionellt luciatåg för att personen som var lucia inte definierade sig som kvinna.
Idag försvarar Roger Hedlund som är disktriktsordförande för SD:

”I traditionen är det en kvinna som är lucia.”

Det har också har varit tradition att män är VD i bolag, i styrelser och i politiken men att den tiden har passerat. Men för er som inte har märkt det eller kämpar med näbbar och klor att det ska vara som det alltid har varit så har tiderna förändrats!

Jag är VD i mitt bolag Skoglund Reklam, jag är ägare av det bolaget och två till, jag är ordförande i Företagarna Bollnäs och jag gör det bra! Ja för så är det, jag har drivit bolag sedan 2007 och förutom att jag lever på det så har jag anställda som också gör så.

Så att ställa in ett luciatåg för att det inte passar Mattias och Roger och deras värderingar är faktiskt helt ointressant. För det finns ingen lag som hindrar ett luciatåg som inte är vad du anser tradition. Vi bor i en demokrati och den ska vi vara förbannat rädd om. Så att förhindra ett luciatåg för att en som Mattias värdegrund har halkat av banan är fel. För nästa gång, vad ska dom då förbjuda? Att jag som kvinna inte får äga och driva bolag, ska du få mig att vara hemmafru till den man jag inte är gift med. Eller är det så att jag inte ens kommer att få bo ensam utan att jag måste dela mitt liv med en man (för något annat skulle ni ju aldrig tillåta för så var det ju förr). Hur långt ska Mattias och Roger bakca backa tiden? Till när män styrde och kontrollerade vårt samhälle, är det dit vi är på väg?

Nästa gång någon har otur när dom tänker och uttalar sig att lucia ska vara en kvinna så hoppas jag att övriga som är på plats ställer sig upp och ropar STOPP! För en person med bristande värderingar och omdömen ska inte få förstöra vå

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *