Meny Stäng

Jörgen Ringman förenar två världar

En gång i månaden träffas ett nätverks som jag är med i. Detta nätverk har som mål att vi som är med ska skapa tillväxt i våra bolag. Dom som är med i detta nätverk är en imponerande skara företagare. Att träffa detta gäng är en förmån och en ovärderlig källa till inspiration.

Till dagens träff var Jörgen Ringman inbjuden. Känner du till han? Jag gjorde det inte före idag och med tanke på att det är en lokal profil så tycker jag att jag borde göra det. Före dagens föreläsning på två timmar så läste jag på lite för att ha lite koll på vem han var. Han är grundare till företaget Memira, som jobbar med ögonlaser och ögonoperationer. Ett företag som gick från 0-700 miljoner i omsättning på 7 år! Det är för mig en helt imponerande resa att göra och klara dom saker som dyker upp längs vägen. Idag är han delägare i det bolaget och ett antal till. Dessutom är han affärsängel och driver Hearts of Gold där han investerar i företag som kan nå en internationell marknad.

Den föreläsning som han höll för oss idag visade på ett helt annat tänk än vad jag har hört någon företagare/chef berätta tidigare. Jörgen berättade om hans resa och vad som gjort att han stannade upp och bytte spår i livet.
Hans sätt att uttrycka dig var ”Ta hand om helheten då växer företaget”. Genom att vara uppmärksam på hur din personal mår både på jobbet och privat så kan du guida dem till att må bättre när dom har det mindre bra i livet. Genom att personalen mår bra så kommer även ditt företag att bli lönsamt. Visst kan det låta enkelt men jag upplever ändå då och då att chefer tror att personalens icke välmående privat ska stanna hemma. Men det måendet följer med till jobbet och påverkar personalens prestation.
Jörgen menade också på att genom att vi som chefer/företagare måste gå till oss själva när negativa saker sker med personalen. Det är ett tecken att något är fel och det beror på oss som är chefer/ledare.

Jörgen berättade också att sinnet består av medvetna val och undermedvetna tvång. Det medvetna valet minns allt som du har varit i kontakt med. Då är det dumt att inte lyssna in det undermedvetna utan bara gå på det medvetna. Mycket av det han berättade idag visar på hans tro på det undermedvetna på ett sätt som jag aldrig har hört en företagare på hans nivå berätta. Denna föreläsning berörde mig väldigt starkt då jag sista ett och ett halvt året jobbat hårt med att fokusera på det positiva som händer och förminska det negativa samtidigt som jag bearbetar det. Flera av mina delmål har nu uppnåtts. Tack vare det har jag frigjort energi som gör att jag nu kan jobba vidare mot nya mål. Steg för steg är jag på väg in in framtid som jag själv skapar förutsättningarna för. Det är efter några tunga år en fröjd att känna.

 

 

 

 

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *