Meny Stäng

Liten båt och stor motor

I höstas så var det bara att inse att båten som vi haft i familjen sedan 60-talet ville inte vara med oss längre. Det krävdes mer pengar för att laga den än att köpa en bättre begagnad båt.

Med hjälp från en kompis som är bra på båtar så fick jag tag på en lite båt som hon sa skulle passa vår motor på 15 hästar. Med lite hjälp så kom båten hem till Bollnäs och idag åkte jag för att hämta den. Det är en lite lätt båt så vi var några stycken som drog på den på en släpvagn. Det är en katamarntyp så båttrailer fungerade inte. Dom som hjälpte mig på med båten skrattade gott när dom hjälpte mig att hänga på motorn och sa att jag skulle gasa försiktigt.

När jag sedan kom till grannen där jag skulle få hjälp att sjösätta båten så skrattade även han gott. Han var snäll och sa det inte men tänkte: ”08:a…”Han var inte ens övertygad om att båten skulle flyta med den motorn men vi bestämde oss för att testa och vara beredd på att den kunde sjunka. Hans kommentar när en person kom för att kolla var: ”Vill du också se om det går? Det är som att koppla Tjernobyl till en duracellkanin”

Premiärtur med båten 1405

Båten flöt över förväntan men då jag hade glömt att ladda batteriet och byta bensinen i dunken från förra året som inte var helt bra så rodde sonen hela vägen över sjön som vår premiärtur. Eftersom den saknade rep att sätta fast den med så ligger den nu snällt nere vid bryggan fastsatt med spännremmar.

Jag tror dock att jag kommer vara försiktig med gasen för jag är också lite tveksam efter allas skratt om det kommer gå att köra full gas med denna båt. Oavsett så har vi nu i a f en båt att ro med och förhoppningsvis kunna åka med motor också.

Men nu sitter jag och njuter av denna vackra vy och båten ligger fast”spänd” nere vid bryggan.

Solnedgång Sörbo 140520

 

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *