Meny Stäng

Vad kan vi kräva att skattepengarna ska räcka till?

I helgen är jag och hälsar på mina föräldrar i Huddinge. Dom bor i utkanten av Huddinge centrum. Några km härifrån, Källbrink, är jag född och uppväxt.
Efter frukosten idag tog jag min mountainbike och cyklade mot Källbrink och vidare mot sjön Gömmaren där jag har badat många gånger under min uppväxt.
På turen idag valde jag vägar som jag har haft kompisar som har bott på och vägar som jag jag cyklat på många gånger under min uppväxt. Det är förvånande att se på vilken yta dom kan bygga ytterligare ett hus på här i Huddinge. Men så blir det när inflyttningen är så stor som den är i 08:a land.

Men den tanke som slog mig idag är vad mycket dyrare det är idag för kommunerna att bygga och underhålla det vi invånare vill ha. Det är ingen skillnad här mot hemma. Den grusplan som jag och mina klasskompisar spelade fotboll på är nu en gräsplan (kanske konstgräs) sedan är det en cirkel med galler runt med konstgräs där små barn spelade. Gjord med små mål men allt med staket/galler som sagt så bollen inte kan försvinna från dom små barnen.
Motionsspår för längdåkning, löpning och mountainbike.
Hemma är bandyhallen en het potatis. Ska kommunen bygga eller inte bygga en hall åt Bollnäs bandy.

När jag ser allt detta och tänker på hur ofta vi läser att pengarna i våra kommuner inte räcker till så kanske det börjar bli läge att fundera på om vi har realistiska krav på vad vi kan förvänta oss att en kommun kan tillhandahålla till oss invånare.
Dom grusplaner som det spelades på förr duger inte idag, dom sjöar som vi åkte skridskor på förr är för ojämna. Dom stigar vi åkte skidor eller löpte på förr är inte tillräckligt bra. Vi kan inte samsas på samma stigar och slingor. För tänk om vi inte skulle se den andra och krocka. Nej nu ska det finnas separata spår, fint spolade isar och tak på isarna oavsett det är hockey eller bandy.
Är dom krav vi ställer idag på en kommun realistiska eller är det dags att börja tänka om?

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *