Meny Stäng

Äntligen känns flåset bättre

Nu har jag tränat på lite mer sedan i vintras då jag satte upp målet att kunna jogga en mil. Det målet nådde jag strax före det satta datumet i 10 cm nysnö! Galet nöjd med mig själv den dagen. Nästa mål jag satte var att komma under en timme innan augustis utgång. Det målet är inte uppnått av flera skäl. Det största skälet är att jag tappade lusten för det. Att jag sedan bröt fingrarna och på en väns inrådan la löpningen på hyllan i tre veckor så struntade jag i att uppnå det målet. Ytterligare ett mål jag hade var att komma till ett läge där det var skönt att jogga och att det kändes lätt.

Intervaller sägs vara det sätt som bygger konditionen snabbast. Vilket jag gillar. Då släpper prestationskraven att jag ”borde kunna” jogga ex 5 km utan att tycka att det är jobbigt. Men förutom den anledningen så blir löpningen roligare om man lägger in lite annat i passen. Inspirerad av en tjej på Instagram som heter Anna så går jag mer på känsla och inspiration när jag är ute. Innan passet har jag en grundplan för vad syftet med träningen är. Kondition, styrka, höja tempot eller bara motion. Detta vävs sedan in i passet. Om det sedan rör sig om utfall, upphopp, benböj, vika av från stigen och springa rätt ut bland träden eller backintervaller spelar mindre roll. Löpningen blir dock roligare med känsla av lek i den.

Idag gick jag upp tidigt och joggade först igång kroppen ca 15 min (efter någon minus promenad som jag alltid börjar med) för att sedan köra 5 backintervaller på första halvan av backen. Så med slingan jag joggade på så blev det 7 turer i backen (2 st hela långa). När jag då joggade upp för backen så kunde jag erinra mig känslan från i vintras hur jobbig jag tyckte backen var att bara ta mig upp för en gång. Det är ingen superbrant backe men lång och seg. Så efter cirka 8 månader mer intensiv träning nådde jag idag känslan av att det var lätt att jogga. Så nu tränar jag vidare och nästa mål är att genomföra Tjurruset som går av stapeln 4-5 oktober. Hoppas att vädret är med oss den helgen. Det skulle underlätta för denna nybörjare.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *