Meny Stäng

Ledarskapsutbildning för dig mellan 18-25 år

Här har du som vill utvecklas som ledare eller på sikt bli en ledare chansen att gå en bra utbildning. Utbildningen vänder sig till dig som är mellan 18-25 år. Den vänder sig till både tjejer och killar. Det som är lite intressant är att killarna tackar ja och tjejerna tackar nej för dom anser sig inte ha tid. Är det så eller ser vi tjejer inte värdet i att utbilda oss och ta för oss på samma sätt som killar gör? Oavsett så finns nu möjligheten att gå en bra utbildning. Om du inte är i denna ålder så känner du säkert någon som är i rätt ålder och du ser som en framtida ledare som du kan tipsa om denna möjlighet.

Här är den inbjudan som har gått ut:

Rotary Youth Leadership Award, är Rotarys utbildningar i ledarskap för ungdomar mellan 18-30 år. I Bollnäs, Edsbyn och Söderhamn vill nu Rotaryklubbarna starta upp RYLA under 2014 med ca 12 ungdomar och professionella föreläsare. Programmet startar med en kick-off den 27-28 september och har därefter en träff i slutet av varje månad (söndag alt em+kväll) fram t o m maj 2015.

Målgrupp: För detta RYLA söker vi ungdomar från södra Hälsingland mellan 18-25 som vill utveckla sina färdigheter som ledare. Det kan vara som ledare i en förening, organisation eller företag. Vi vill att deltagargruppen speglar den mångfald vi har i samhället utifrån kön, nysvenskar, mm.

Syfte: Att delta i RYLA leder till en personlig utveckling som ger en stabil grund om du ska leda andra. Vill du kan du se det som att du skapar ditt eget arbetstillfälle i en organisation du vill ingå i. Under RYLA-året kan du bygga upp ett nätverk som ger dig goda kontakter – även internationellt. Bl a en personlig mentor.

Innehåll:

  • Föreläsningar som följs av dialog bland deltagarna kring ämnet. Vi avslutar varje träff med att träna på några färdigheter som du kan ta med dig in i arbetslivet.
  • Föreläsarna har gjort en intressant karriär eller är mitt uppe i att leda andra
  • Du kommer att få utse en egen mentor som du har en personlig kontakt med under huvuddelen av programmet.
  • Deltagarna kommer att delas in i mindre lärteam där tryggheten och kontaktytorna utvecklas ännu djupare.
  • Dessa lärteam kommer att få mindre uppdrag att genomföra mellan träffarna.
  • RYLA avslutas med att deltagarna får föreläsa på Rotary om sina erfarenheter av programmet i juni 2015.
  • Du får ett intyg som beskriver innehåller i programmet och de kompetenser som utvecklats.

Kostnad: 500 kr per deltagare som betalas tillbaka om man deltagit på alla utbildningstillfällen. Övriga kostnader står respektive Rotaryklubb för och är en del av Rotarys verksamhet på sin ort.

Ansöka om en plats i programmet snarast, med kort presentation av dig själv, minst en referensperson och varför du vill delta på en A4, skickas till per-ake@foretagsringen.se senast 29 aug. För mer info ring Per-Åke Svensson 070-592 26 54.
Bollnäs 2014-06-27

 

Jerker Norin                                                Madeleine Böhnke

President Bollnäs Rotaryklubb                    President Bollnäs-Björkhamre Rotaryklubb

 

Lena Johansson                                         Erika Thalén
President Söderhamns Rotaryklubb             President Edsbyns Rotaryklubb

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *