Meny Stäng

Målet att jogga en mil är nu uppnått!

I januari satte jag upp ett mål att klara av att jogga en mil. Idag klarade jag det före utsatt tid!

Madeleine Böhnke har joggat en mil 17 mars 2014
Madeleine Böhnke har joggat en mil 17 mars 2014

För att klara det målet googlade jag fram ett joggingschema som jag följde. Tre dagar i veckan joggning och ibland var en av dom gångerna utbytt till promenad och styrka. Programmet är uppbyggd på intervaller då det är snabbaste sättet att bygga kondition. Det är ett 12 veckors program vilket gjorde att jag skulle jogga en mil den 28 mars. Efter cirka 8 veckor fick jag lite problem med mitt ena knä. Så på sjukgymnastens inrådan ändrade jag min träning till kortare intervaller men i högre tempo samt mer styrkepass.

Kroppen har känts lite sliten en period så jag har även börjat se över min kost och om min kropp saknar någon vitamin m.m. Men utan att ha gjort några större förändringar där än.

Efter en helg i Stockholm med god mat och dryck så var det dags för en löpartur imorse. När klockan var 5,30 så vaknade jag och tog som alltid en kort meditation innan jag klev upp och såg att det hade kommit ca 10 cm snö ute och det snöade än, rejält.  Men har jag bestämt mig så har jag så på med kläderna. Innan jag gick ut kollade jag ändå på schemat som jag egentligen har slutat följa och där stog 40 minuter jogg. Så jag tänkte att jag joggar utan intervaller till en sjö med underbar utsikt. Det blir då en 6 km tur.

Hölesjön i Rengsjö, Hälsingland
Hölesjön i Rengsjö, Hälsingland

När jag hade joggat större delen av det kände jag ändå att jag orkade mer. Tanken på att klara målet idag när kroppen kändes bra var helt klart lockande. Det skulle också innebära att jag skulle kunna prioritera om i min träning ytterligare lite med mer fokus på styrka. Att jag också skulle få skrika ett JAAAAA jag klarade var också lockande. För om nästa fredag när jag skulle jogga milen kanske inte kroppen skulle kännas lika bra. Så efter lite funderingar bestämde jag mig för att jogga vidare och klara mitt milmål där och då.

Appen jag använder när jag tränar hade inte hittat någon GPS-signal i snöyran men jag joggade vad jag trodde skulle bli en mil. Ovanpå det hade klockan stängts av också. Men det gjorde egentligen ingenting då jag inte hade satt upp något tidsmål på milen.

Efter ca 7 km började det kännas lite i ljumskarna och rumpan men jag tänkte flöde genom musklerna och det blev bättre. Det började då också kännas lite jobbigt flåsmässigt och jag joggade absolut inte fort. Men när jag sedan hade ca 2 km kvar kändes det ok och jag klarade mitt mål. För att vara säker på att det var en mil, eftersom jag inte tog den sträcka jag har mätt upp och haft som plan att jogga, så tog jag bilen när jag kom hem och mätte upp sträckan till 1 mil och 200 meter. Så jag KLARADE MITT MÅL ATT JOGGA EN  MIL!!!

Stolt och nöjd med mig själv att jag har klarat det. Nästa mål är att före sista augusti jogga en mil under en timme. Jag tror att dagens runda tog ca 1 tim och 10 minuter. Så det målet ska helt klart vara möjligt att uppnå på 5,5 månader.

 

 

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *