Meny Stäng

Män, kvinnor o mittemellan

Nu på morgonen har jag varit på ett frukostmöte i Gävle. När mötet var klart så pratade jag med en kvinna som via sociala medier kommenterade varför vi ska främja kvinnors företagande. När vi nu sågs fick hon möjlighet att utveckla vad hon menade. Intressant diskussion ledde till att hon öppnade ett synsätt för mig att vi nu är tre grupper.
* Kvinnor som slåss för att förändra världen där många män styr.
* Mansvärlden
* Kvinnor som jobbat sig in i mansvärlden o trivs där.

Jag känner igen mig i det sista alternativet. Mitt första jobb var när jag som 14-åring började jobba på en bensinmack. Ett av de roligaste jobb jag haft. Efter det har jag jobbat i många företag som varit mansdominerade och trivts jättebra med det.
Jag väljer aktivt att inte ingå i föreningar enbart för kvinnor! Varför?
Om vi kvinnor bildar föreningar för kvinnor så gör vi lika som männen. Vi utesluter dom så som dom uteslutit kvinnor tidigare. Anledning nummer 2 är att jag upplever ofta att det är för mycket prat om orättvisor.
För mig handlar det om att göra ett bra jobb och utifrån det ta företaget och mig dit jag har satt som mål. Målet jag har med mitt företag och med vad jag vill göra framöver upplever jag också att kvinnor ser på mig som något som katten släpat in. Vi är alla olika men om vi istället stöttar och uppmuntrar tror jag vi kommer att ha en större arena att spela på än om vi slåss för att vi blir orättvist behandlade.

/Madeleine Böhnke

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *