Meny Stäng

Om du jobbar heltid eller mer i ditt företag, måste du tjäna pengar för en heltid då?

Om du jobbar heltid eller mer i ditt företag, måste du tjäna pengar för en heltid då?

För mig är svaret JA men så ser inte alla på det. Och det är helt ok att företaget har en uppbyggnadsfas eller går igenom en tuff period och det inte finns pengar över till dig som ägare. MEN långsiktigt så, Ja du ska tjäna pengar på det. Om inte annat se om ditt hus vad som händer i framtiden annars.

Som en annan person svarade om hon levde på sin verksamhet som hon ändå jobbade med på heltid ”Det räcker att jag tjänar 5 000 kr/månad. Min man tycker inte jag behöver tjäna mer pengar.” Nu ställde jag inte följdfrågor den gången. För jag kom helt av mig. Träffade personen nyligt igen och personen tjänar fortsatt inte en lön för heltid. ”Skulle jag göra sådant som är lönsamt så skulle jag bli uttråkad. Nu kan jag vara mer kreativ och jobba med det jag vill.”

Finns så mycket som jag tycker är fel i det svaret:
1. Om du jobbar heltid och tjänar 5 000 kr i månaden så behöver du tänka om. Det är inte långsiktigt hållbart.
2. Spar och pensionssparar din man/fru/respektive till dig så att OM du blir sjuk eller när du går i pension. Har du några pengar att leva på då?
3. Om/när (ja när, för 50 % av alla som gifter sig skiljer sig) ni separerar, äger du hälften av det i hemmet så du får något i en separation? Om det blir tjafs, har du råd med advokat?
4. Driver din respektive företag som är uppbyggt under den tid du inte tjänat pengar och kanske tagit hand om hem och barnen? Kommer du få något av bolagets pengar/vinster/aktieutdelningar?

Alldeles för många kommer inte att ha setts om sitt hus så den dagen det inte är som det en gång var så önskar vi alla att vi har ett ”Fuck off” kapital! Alltså tillräckligt med pengar för att klara av att bygga upp ett nytt hem, kanske köpa bil eller annat som behövs när det nya livet utan försörjare ska börja.

Så gör rätt från början och se över det långsiktiga i ditt företagande och relation till ev partner. Gäller så klart dig som anställd med om du inte tjänar i nivå med den du lever med men tar ett större ansvar i hemmet och/eller med barnen.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *