Meny Stäng

Vad är att göra ingenting?

Igår åkte jag ner till Stockholm med bil. Efter att jag hade släppt av en som åkte med mig ner ringde jag upp särbon. Han satt och kollade på tv. Vi pratade en kort stund. Ibland vill man prata och ibland inte. Jag var på prathumör vilket han inte var, upplevde jag. Så när jag säger att jag vill prata mer säger han:”Ring mig när du inte gör något.” Varpå jag svarar:”Men jag gör ju ingenting nu.” Han:”Jo, du kör bil” Jag:”Men det är ju att göra ingenting.” Han:”Nä, det är att göra något.”
Så vi avslutar samtalet och hans kommentarer ligger kvar i mitt huvud o snurrar runt där en stund. Vad är att göra ingenting? Jag lever ett liv i högt tempo och jag jobbar dagligen på att ta det lugnare och planera att hinna med mindre varje dag. För jag har en skev bild av hur mycket jag kan hinna med på en dag. Jag har några som jag pratar oftare med än andra och jag vet att dom inte gillar när det slamrar när jag ex plockar ur diskmaskinen under tiden jag pratar i telefon. Jag gör alltid något. Det stora problemet för mig är att det är så mycket av det jag gör som jag tycker är roligt. Men då mitt batteri (kroppen) blir svårare och svårare att ladda så jobbar jag på att dra ner på tempot och verkligen prioritera vad av allt jag gör som är roligast och viktigast.

Vad är din syn på att göra ingenting?

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *