Meny Stäng

Vovve, villa, Volvo eller inte?

Visst förstår jag att alla inte har samma drömmar och mål som jag. Vi bär alla på en historia som formar oss och som gör att vi väljer en viss väg i livet. Ibland påminns jag om hur jag avviker från mängden. För precis som du kanske tycker att du är normal så tycker jag med, för det mesta, att jag med är normal men med lite andra drömmar och  mål. När jag sedan pratar eller skriver med någon blir jag påmind om att så inte är fallet. För en del är det ett val att leva vovve, villa och Volvo livet. Men för väldigt många är det normen som följs. Vi har ett jobb som vi förhoppningsvis trivs på. 9 av 10 gör det faktiskt det i Sverige, trivs med sina jobb alltså. Men även om vi nu trivs. Betyder det att det är där vi ska vara till vi går i pension? För en sak är säkert, många blir förbannad när höjning av pensionsåldern diskuteras. Så om vi nu trivs så bra på våra jobb så borde fler inte ha något emot att jobba där några år till för att landets skattekista ska räcka till framöver. Eller hur?!

Hur som så är det här mina drömmar efter att min son lämnar boet:

 • Ett år i Österrike för att uppleva alla årstider där. Jag har bara varit i Österrike och åkt skidor förutom en vecka när jag gick en reseledarutbildning i Badgastein som var snöfri tid på året.

  Foto Olav Janssen
 • En vintersäsong i Canada vill jag ha i mitt liv för att få köra skoter med nya människor som tar mig till magiskt vackra platser. Åka slalom vill jag då med. Tänk att bo på en plats där det kan falla över 10 meter snö på en säsong. Det vore så coolt att få uppleva.

  Foto Sebastian Voortman
 • På en Ranch i Montana, USA, vill jag bo en period. Tänk att jobba delar av dagen från en hästrygg men då för att det är ett arbetsredskap och inte för att hästen ska kröka på nacken eller sätta bakbenen in under sig för att få den form som domarna vill, eller att den ska hoppa högst eller för att den ska springa snabbast utan för att bistå i arbete som utförs på en gård. Jag kommer vilja ha cowboyhatt och hjälm. Det är ok, dom får skratta åt mig men rida utan hjälm är så läskigt.

  Bild från Memhet Ali Peker
 • Vandra, cykla, skida ja vad vet jag vilket färdsätt men att få komma bort från den normala ”verkligheten” för att se vad det gör med mig om jag drar till skogs, fjälls, alperna eller var vet jag för en månad eller tre.

  Fotat av mig på Alnö, juli -20

För att tjäna mitt uppehälle så tänker jag att jag kan jobba på hotell, restaurang eller i någon lift. Då får jag förhoppningsvis mat, boende och fickpengar. Eller så har jag byggt upp en verksamhet som är plastoberoende och ger mig en inkomst som gör det möjligt att ha ett boende på annan ort mer än basen som jag tänker är mina härbren i Vallsta, Hälsingland.

Om du nu skakar runt lite i ditt hjärta och själ och struntar i hjärnan. För hjärnan är bra på att styra det praktiska och glömma hjärta och själ. Så nu pratar vi med ditt hjärta och själ.

Vad skulle du vilja göra om mallen inte var att jobba, hem laga mat, träna, ligga i soffan, sova och repeat?

 

 

 

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *