Meny Stäng

40-årskris, sökande, tur eller vad?

Dom senaste åren har jag gått igenom ett flertal `större motgångar vad gäller både yrkesmässigt och privat. Självklart en massa medgång också men för mig och många andra så sätter sig motgångarna som ett ärr.  Men vad är det då som gör att jag har tagit mig till den mentala nivå som jag är på idag

En del kommenterar det jag gör och dom mål jag har satt upp som 40-årskris (fyller 40 i höst) eller att jag är i en sökande fas eller att jag har ”tur” som är så stark och ser saker på ett positivt sätt. Men är det verkligen så enkelt? Om du frågar mig så NEJ jag har jobbat stenhårt för att ta mig dig där jag är idag och lagt väldigt många timmar på att nå dit.

Hösten 2012 bestämde min sons pappa  och jag att vi skulle separera. För min del var det ett enormt misslyckande att inte kunna ge min son den typ av uppväxt jag har fått att ha båda föräldrarna i sin vardag och kunna bo på ett ställe. Det tog väldigt hårt på mig och jag valde att ta hjälp när detta hände av en kille i södra Sverige som jag hade blivit tipsad om. Han hjälpte mig att kunna kontrollera mina känslor så jag kunde ta mig igenom vardagen och inte börja gråta när det inte passade. Samtalen med han skedde per telefon och han gav mig en mental verktygslåda som jag kunde plocka fram när jag behövde det. Han gav mig också övningar att göra dagligen för att bearbeta det jag gick igenom. När jag behövde hörde jag av mig till han och fick då nya verktyg att lägga i min mentala verktygslåda som sakta men säkert tog mig uppför den mentala trappan till att må bättre.

Det är olika faser jag har gått igenom det gågna 1,5 året och dom har jag fått jobba lite olika med. Under hösten tog jag hjälp av en vän som jobbar med att hjälpa andra att må bättre genom olika behandlingsformer. Träffarna med henne gav mig andra verktyg att lägga i min mentala verktygslåda. Vilket gjorde att jag kom än högre på min mentala trappa.

I november så hade vi en träff med ett nätverk jag är med i och den dagens föreläsare var Jörgen Ringman som idag bl a driver Hearts of Gold där dom bland annat har utbildningar i målmedvetenhet.

Jörgen är en person som fyller ett helt rum men ändå inte tar någon plats. Den presentation han gjorde för vårt nätverk gjorde mig väldigt intresserad av att lära mer om det sätt han jobbade med målmedvetenhet. Så i december åkte jag på en endagarskurs för han och hans assistent. Denna kurs gav mig i en helt ny syn på väldigt mycket men också andra typer av verktyg mot dom jag hade fått innan. Som en kompis sa till mig igår: ”dina vägar korsas av det du behöver där och då”. Mycket ligger i dom orden. Olika stadier har jag behövt olika verktyg att jobba med. Genom att träffa Jörgen och Jenny så kommer jag kunna fortsätta att bygga på min mentala styrka till den nivå som jag önskar vara på.

För att komma dit där jag är idag har jag lagt många timmar på att jobba med olika övningar och funderat mycket på hur jag vill att mitt liv ska se ut. Så när jag hör från folk omkring mig att det är allt från att jag är i en ”sökande fas”, 40-årskris eller att jag har ”tur” som är så stark och tagit mig igenom separationen och andra bakslag så bra så kan jag bara säga som Ingmar Stenmark sa efter ett av sina åk när han nästan körde omkull: ”Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur får jag.”

/Madeleine Böhnke

 

 

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *