Meny Stäng

”Alla mina förståndiga beslut har inte tagit mig någonstans”

Så säger Per Holknekt under sin föreläsning på Gasklockorna i Gävle när Företagarna bjöd in till sitt evenemang Mästarnas mästare. Han menar att det är dom mindre genomtänkta besluten som har gjort att han har gjort den framgång han har med sina bolag.

För dig som mot förmodan inte vet vem Per Holknekt är så är han grundaren av bl a Odd Molly. Som han själv säger under sin föreläsning om en vanligt dag är att han hälsar på en börs VD i trappuppgången, springer på en kändis på affären och a-lagarna på bänken hälsar glatt på han när han går förbi. Kontrasternas i Pers liv är stora.

Per berättade om hur det kom sig att han startade företag. Det började med att en kompis ville att han skulle köpa en skateboard när han skulle åka på en resa till USA som 18-åring. Han köpte en första dagen på resan och testade då skateboarden och insåg att det var riktigt roligt så han köpte en till sig själv också. När han sedan kom hem till Sverige så gick hans bräda sönder. Efter att ha letat upp ett företag i USA och skickat pengar till dom väntade han på att han skulle få en bräda skickad till sig. Men till slut inser han att det kommer ingen bräda och beslutar då att bygga en egen bräda. När sedan fler ville ha så blev det företag av det. Att han sedan valde hockeyskydd för att våga göra dom mest vågade tricken gjorde att han lät hans mamma lära han sy så han kunde sy stora kläder som döljde skydden. Då ville andra också ha och då var nästa företag igång. Per ville sedan annonsera i någon tidning men hittade ingen som passade så då startade han en tidning också.

Han är entreprenörernas entreprenör.

När jag sitter där och lyssnar så blir jag helt tagen. Under hans föreläsning kommer det många kloka saker som gör att man känner att det finns väldigt mycket värme i han.

”Det är ett litet ögonblick där vi säger ja som förändrar livet. ”  Genom att säga ja till saker dyker det upp många möjligheter.

”Det finns bara ett sätt att få något gjort. Genom att göra något.” Per anser att anledningen till att som flesta inte kommer någon vart är att dom inte gör något.

Jag kommer bära med mig mycket från hans föreläsning men mest av allt detta ”Man kan bara ge bort det man har” och sedan viskar han ”kärlek”…

Per Holknekt
Per Holknekt och Madeleine Böhnke

/Madeleine Böhnke

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *