Meny Stäng

Elbil, är det en möjlighet för dom med genomsnittlig inkomst och bor själv?

För ett år sedan köpte jag, för mig, en ny bil. Valet blev då en dieselbil för enligt dom bilhandlare jag pratade med sa att en elbil inte fungerar för vad jag villhöver en bil till. För transport i jobbets tjänst och sådana allmänna resor som att skjutsa sonen till hans innebandymatcher och annat vardagligt skulle elbilen fungera. Men mina turer med släp i Norrlands inland så skulle det inte fungera.

Men det jag nu funderar över är följande.
Hur tänker bilhandlare, banker och andra som finansierar lån till bil till personer som bor själv med en genomsnittlig inkomst? Jag vet flera som bor själv och med genomsnittlig lön har svårt att även i en småstad få lån för att köpa ett hus. Detta trots att boendekostnaden för personen skulle minska jämfört med hyresrätt. Observera nu att jag bor i Bollnäs och här finns bostäder från ca en till tre miljoner. Sällan säljs dom för över tre miljoner. Bara så ni får lite perspektiv om ni råkar bo i en storstad och ser en nolla till framför er.

Min fundering är nu med dom skenande priserna på diesel/bensin. Kan en person som max ges huslån till upp till en miljon få lån för att köpa bil för mellan 500 000- 1 000 000 också? För det finns inte så stor begagnatmarknad på elbilar än så ny är mer troligt att det behöver bli. Eller är elbilar endast höginkomsttagare och sambosar/giftas möjlighet till att kunna köra bil dit man önskar och behöver till en billigare peng än vad man kan göra med en diesel/bensindriven bil?

#elbil#lån

Bild från Energimyndigheten.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *