Meny Stäng

Pripps första säljare som var kvinna var jag

Pripps första säljare som var kvinna var jag. Året var 1998. Visst är det 24 år sedan men ändå inte en evighet sedan. Jag anställdes som säljare inom dagligvaru- och servicehandelnpå Pripps Bryggeriet med distriktet Hälsingland med tillägg för Konsum även i Gävle.

Senare fick jag reda på att jag fick den lön jag bad om. Dom vågade inget annat fick jag berättat för mig då jag var första kvinna med den tjänsten. Jag var mer än nöjd med lönen då jag tyckte att jag tog i när jag sa vad jag ville ha.

Tänk att det ändå är så nyss som det inte ens fanns en kvinna som arbetade som säljare på ett så stort bryggeri.
Min upplevelse är att det ändå har gått rätt fort sedan dess även om det finns delar kvar som kan bli mer lika. Men mest önskar jag att vi ser personen och kompetensen och inte kön eller etnicitet när vi pratar om mest lämpade person för en uppgift.

Pripps

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *