Meny Stäng

Julkalendern 5 december 2022 – Eva Jemina Grip

Nu är det snart 4,5 år sedan som jag i en Facebookgrupp såg ett inlägg från en person som jag då aldrig hade träffat. Personen gick en utbildning och skulle göra ett skolarbete som innebar att arrangera en resa med guidning. Eva Jemina Grip heter hon som bjöd in till en vandring i Besseggen i Norge.

Jag hade då en längre tid drömt om att vandra mer och då också att se mer av vackra Norge. Så jag anmälde mitt intresse. Jag minns att det var inte så väldigt många veckors varsel till resan. Besseggen kräver en del fysik då vandringen är 1,7 mil och ca 6-7 timmar för den som vill njuta av färden. Det är därför jag alltid säger att jag tränar för att ha en funktionsstark kropp. När jag får för mig något vill jag att min kropp ska ha en bra grund och klara av det.

Eva och Fias schäfer som också vandrade med oss.

När augusti kom så åkte jag, Eva och Fia med sin hund till Norge där ytterligare en person mötte upp oss. Vi bodde i tält på en camping och vi gjorde en dagstur till Besseggen för vandringen. Eva var en fantastisk guide och ledare. Hon delade med sig av kunskap och klokhet under dagen, hon peppade och stöttade när det var otäckt. Ja Besseggen är inte för den som inte gillar höjder vilket jag inte är ett fan av… Du vandrar, går, tidvis på alla fyra mer krypandes upp över en bergs egg för att ta dig sträckan som denna vandring utgör. Det är några hundra meter stup på var sida. Där det för mig var som tuffast mentalt och rädslan var stor så var Eva hela tiden bakom mig och sa lugna, peppande och vänliga ord som gjorde att jag klarade av att sätta en fot och en hand framför den andra för att ta mig upp för bergseggen. Jag kan än idag minnas hur jag fick djupandas för att klara av det och inte där och då låta känslorna av rädsla ta över och tårarna forsa ner för mina kinder. Jag är så otroligt tacksam för att Eva guidade mig framåt steg för steg. Utan henne hade jag (kanske) klarat det men upplevelsen hade aldrig varit så bra som den nu blev med hennes hjälp.

Glädjen av att kommit förbi den svåra delen var STOR!

En ödmjukare och starkare person än Eva på så många sätt är svårt att hitta.

Så Tack Eva för att du gav mig ett minne för livet i både upplevelse av vackra Besseggens omgivning, av kunskapen du gav mig, av omtänksamheten du delade med dig av och av vänligheten. Fler borde vara som du!

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *