Meny Stäng

Om fler var som detta gäng skulle vi i Sverige har väldigt många fler kvinnor på dom högre positionerna i företagen!

Varför?

Jo för att i detta gäng så var det pepp och hjälpa andra som var basen i allt vi gjorde.

Förra hösten sökte jag nya bekanta som jag kunde få friåka skoter med den gågna säsongen. Via instagram har jag kontakt med många som friåker skoter. Så jag kastade ut lite tåtar. Petra heter en av tjejerna som bjöd in mig att vara med på en tjejhelg som hon skulle arrangera. Jag tackade självklart ja. Vi är inte så många tjejer som friåker skoter så jag såg fram emot att lära känna tjejer som kör skoter. För hittills har jag aldrig kört med någon tjej/kvinna. Bara killar/män.

Så i slutet av januari hängde jag på mitt släp där min skoter stog lastad och drog till Klimpfjäll. Vi var 7 tjejer som var mellan 24-35 år och sedan jag på 47 år. Det fina i denna sport är att ålder är inte intressant. Vi har skoter som gemensam nämnare och resten är sekundärt. Vi rullade från olika delar av landet och vi hade alla mellan 4-8 timmars resa dit och vi skulle köra i tre dagar tillsammans. Vi som var där var på olika nivåer i kunskap. Men det var det ingen som la någon värdering i. Detta var på Petras initiativ en helg för tjejer oavsett nivå. Detta gänget var ett föredöme på hur vi tillsammans kan lyfta och peppa varandra till att våga sådant vi tidigare inte har provat. Förutom pepp och skoj i skogen med våra skotrar så var det en helt fantastisk stämning bland oss på kvällarna med samtal som var av väldigt skiftande art.

När helgen var slut och jag postade ett inlägg på Instagram skrev jag
”Om tjejer i näringslivet vore som detta gäng så skulle vi komma mycket längre.” och precis så är det. För oj vad vi lyfte varandra. Petra som bjöd in till denna helg bidrogs starkt till det då ingen kände mer än en person (eller ingen) innan avresa. Petra var tydlig med att detta var en helg för alla tjejer oavsett nivå. Det gjorde att vi alla vågade åka och hade den inställningen att vi var där för att ha kul.

Så jag hoppas och önskar att framöver ska denna stämning som vi hade i Klimpfjäll även finnas i näringslivet. Då kommer vi få fler kvinnor på dom högre positionerna även i företagen.

Liknande inlägg

1 kommentar

  1. Pingback: Julkalender 2 december 2022 – Petra ”Sledcat” Sjödin | Madeleine Böhnke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *