Meny Stäng

Önskebildsdagen är till ända

”Strukturerat på ett mycket ”fritt sätt”, gett mig kraft och lite på banan igen, Tack!”

”Att du var grym!”

”Förlåt, men allt. Oerhört givande och trevligt.”

”Jag uppskattade alla kloka ord.”

Det var några av svaren på frågan vad dom uppskattade mest med dagen.

Svar på om dom skulle rekommendera krusen till andra och varför/varför inte?

”ABSOLUT! Jag vill gå den igen. Den så som självhjälp”

”Ja! Alla behöver samla ihop sig ibland tror jag. Det och att tänka till. ”

Så nu sitter jag här och Per Gessles röst hörs i mitt huvud när han sjunger

”När alla vännerna har gått hem…”

så känns det just nu. Jag sitter kvar i lokalen och ser ut över älven Ljusnan. Tankarna är ganska stilla just nu. Det är ett lugn i mig men även ett pirr. Det jag just har gjort är det jag vill göra mer av i mitt liv. Dela med mig av att drömma, önska, våga tänka stort, våga tänka smått, våga tänka nytt, våga tänka annorlunda, ja allt som vi ofta tar oss för lite tid till. Att drömma och önska saker för framtiden.

För många går livet på rutin och plötsligt är du där en dag och ska dra ditt sista andetag. Den dagen vill jag känna att jag har levt mitt liv fram till den dagen oavsett om den dagen kommer idag, imorgon, om ett år eller om en hel evighet. Jag vill känna att jag har levt det liv jag har önskat. Det vill jag inspirera andra till med och det fick jag göra idag.

Jag hade bjudit in till ett arbetsseminarium i ”Önskebild” på STF i Undersvik. Lokalen jag hade hyrt har utsikt över älven Ljusnan. Utsikten är genom en halvmåne till fönster som ger lokalen förutom den rogivande inredningen och naturliga färgerna ett otroligt ljus. Min önskan var att öppna upp deras sinne för andra tankar än dom som annars far genom deras huvud. Jag hade valt sätt som jag själv tilltalas av och dom föll sig väl även hos deltagarna. Därefter var det dags för klipp och klistra sina önskebilder. Det var kul, intressant och givande att se hur processen var för dom olika deltagarna. En del är mer extroverta, andra introverta, en del hade lättare för det medan andra tyckte dom fastnade i gamla mönster. Det är också ovant upplever jag att det inte finns rätt och fel. Utan allt är tillåtet och allt är rätt, om det känns rätt för dig.

Dagen avrundades med att dom som ville delade med sig av vad dom hade för ord, texter, bilder på sin önskebild och vad det betydde för just den personen. Det var otroligt fint att få se andras drömmar, tankar, önskningar. Jag hoppas att jag får återkoppling av deltagarna framöver om hur det har gått med deras önskebilder. Vad som gjorts, vad som kvarstår och kanske vad dom önskar in i framtiden. Det skulle vara kul att höra om dom nått sina önskningar eller kanske ändrat och önskat in nytt.

Sitter och landar efter en fin dag.

Nu sitter jag själv kvar och låter det som sker ske, jag läser igenom utvärderingen och kan stolt och nöjd konstatera att dagen blev 5 av 5. Inte bara i mitt tycke utan även deltagarnas. Egna tankar på hur det kan utvecklas framöver. Men också deltagarnas tankar om vad dom önskade mer. Som en tvådagars kurs. Där den ena dagen är för att lätta bördan från axlarna. Det gamla och tråkiga vi bär med oss, att få lämna det. För att dag två göra det vi gjorde idag. Önska och drömma för framtiden. Jag gillar den tanken. Den får ligga och gro så ska jag se hur jag kan få till ett bra upplägg. Det kommer att komma upp tunga saker och jag behöver hitta mitt sätt att guida på ett respektfullt och stöttande sätt i den processen.

Det är en första gång för allt och idag var det första gången jag höll en längre variant av att göra drömbilder och även plockade in lite annat i det för att guida till ett lugn som kan locka fram ett djup i det dom önskar i sina liv. Det är lätt att hålla i en dag när det jag ska guida i ligger så när mitt hjärta.

Min tacksamhet till er som kom idag är stor!

Jag satte ihop en önskebild med ord och meningar som många inklusive mig själv skulle må bra av att påminna oss själva om. Den fantastiska utsikten är bonus.

 

 

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *