Meny Stäng

Reflektioner 7 månader efter att ha sålt Skoglund Reklam

Idag är det 14 år sedan jag köpte mitt andra bolag, Skoglund Reklam, och det är 7 månader sedan jag sålde mitt andra bolag.

Skoglund Reklam var det andra bolaget jag köpte. Då omsatte det 1,2 miljoner med tre anställda… och sålde gjorde jag nästan 14 år sedan när det hade omsatt runt 6 miljoner i några år. Ett lönsamt bolag som jag även delade med mig av vinsten av under åren till dom anställda i bolaget.

Reflektioner så här 7 månader senare.

Många tankar och funderingar har passerat sedan jag sålde och att beslutet att sälja var rätt känner jag fortsatt. Jag minns känslan när jag gick hem den där dagen att ansvaret att dra in pengar till allas löner lämnade mina axlar. Det hade inte varit något jag hade gått och tänkt på som betungande. Men jag tror alla som har varit företagare ändå kan känna igen sig det ansvaret som det ändå innebär.

Att lämna bolaget helt vid försäljningen förutom överlämningstimmar var för mig också helt rätt. Det är svårt att stå på sidan tycker jag. Beslut fattas av nya ägarna och deras prägel och val över framtiden är bara att acceptera.

Det är också nu när jag har lämnat som jag kan förstå ”om du inte utvecklar företaget så avvecklas det”. Vi utvecklade i det lilla. Om inte varje dag så i a f små saker varje vecka/månad.
Jag byggde inte bolaget för att bli en stor spelare. Visst fanns drömmen där. Men för mig var tiden med sonen viktigare. Och den trygghet som det var att få en okej lön samt att dela med mig av vinsten.

”Feta katter jagar inte” är ett uttryck jag gillar. Jag började bli en fet katt. Ta han om befintliga kunder var fortsatt okej men drivet att jaga nya kunder fanns inte där längre. Då är det verkligen dags att sälja. Sälja på topp innan det börjar gå utför.

Det har för mig också tagit tid att landa under hösten, jag bestämde mig för att jag inte skulle jobba fram till jul. Det var rätt beslut och det var först nu i januari och februari som jag känner att jag börjar landa efter åren som företagare med anställda. För den resan började redan 2007 när jag köpte ett glasmästeri.

Det finns så mycket minnen och reflektioner om hur det har varit att köpa och driva bolag och sedan sälja. Det får jag återkomma om.

Idag ska jag minnas och glädjas åt det jag och kollegorna byggde under nästan 14 år. För jag är förbannat stolt och tacksam över det vi skapade!

Bilden nedan är från 2015 när jag lurade kollegan Andreas inför hans 40-årsdag. Jag sa vi skulle upp till Järvsö och helfoliera ett släp. Men det skulle vi inte. Vi skulle cykla downhill en hel dag tillsammans. Minne för livet på så många sätt.

Andreas och jag cyklar downhill i Järvsö 2015

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *