Meny Stäng

Julklapp 2023 – jag har löst ”problemet”!

Julen – finns så mycket att säga om denna tradition med alla förväntningar som är omkring den. Om hur ensamt det är när jag inte har familj på det sättet som många andra har. Även om jag är tacksam över att inte flänga runt till olika MÅSTE fika/middagar eller behöva umgås med personer som inte får mig att må bra för att traditioner ska upprätthållas så har det i många år varit tungt att tänka på julafton. Nu ska det dock handla om julklappen, också ett måste och en förväntning på julafton.

Jultomten och jag på julafton 2022 när jag hjälpte till i församlinghemmet att servera mat till andra som ville vara i gemenskap.

Bilden är från förra julen, 2022, här kan du läsa mer om hur jag firade den Julen 2022 i församlingshemmet

Att leva ensam med ett barn och ingen övrig familj eller sambo/särbo innebär i a f för mig att det blir dåligt med julklappar. Det är inte så att jag vill eller behöver en uppsjö av julklappar. Men det är ändå kul att öppna en present eller två på julafton. Ibland har jag köpt något till mig själv och slagit in för att få ett paket och öppna. Några av mina vänner och numera fd kollegor vet att jag tycker det är tråkigt att inget få så dom senaste åren har jag fått presenter av några vilket jag uppskattar oerhört mycket.

Tindra och mina julklappar julen 2022.

En gång var en av mina vänner var hem till mig när jag inte var hemma och gömde presenten och lämnade ett rim så jag skulle hitta den. Det tog tid innan jag hittade presenten, hade inga fler ställen att leta på så jag fick ge upp för ett tag. En dag skulle jag hämta något i frysen, där låg en stor påse som jag inte kände igen. Det visade sig att det låg två regnbågar i frysen och väntade på mig som jag fick av vännen. Helt klart en lyxig present.

Jag har även fått en femårsdagbok av en numera fd kollega. Där svarar jag på en fråga om dagen och finns plats för att göra så i fem år. Det gör att jag kan se vad jag gör från år till år just den dagen. Samma person gav mig även värmeljus så jag kunde tända ett ljus när jag skulle skriva i boken. Fint!

En annan av min numera fd kollega ligger också bakom en del saker jag har fått. Ibland har jag fått av bara henne och ibland har hon varit den bidragande hjärnan bakom presenten när jag har fått något av mina fd kollegor. Så i år kom jag på den briljanta idén hur jag ska få en present som jag inte vet vad det är i och säkerställa ATT jag får en julklapp. För i år har jag ju inga kollegor heller.

En av mina fd kollegor är jag rätt säker var hjärnan bakom min avskedspresent från kollegorna. Hon har nämligen en uppstoppad korp hemma hos sig som jag blev helt fascinerad över när vi hade personalkväll hemma hos henne i somras. Presenten var en korp, i plast, som håller en lampa i munnen. Det kommer göra sig så fin i mina härbren när det är färdigbyggt.

Presenten från mina kollegor när vi hade Tack och adjöfest när jag hade sålt företaget.

Jag frågade helt enkelt min fd kollgan som varit hjärnan bakom flera saker jag har fått genom åren om hon vill köpa en julklapp till mig för mina pengar. Hon sa JA!  Så tacksam för det!
Så jag swishade över 1 000 kr till henne som hon har att köpa present för till mig. Jag sa också att om hon skulle hitta två för den summan så kan jag få den ena när jag fyller år, 1 december, och en till jul. För födelsedagspresent är det samma sak med. Jag får inte några numera om jag inte har köpt en till mig själv.

Så den här julen kommer att bli bra på flera sätt. Vad vi ska göra till jul är bokat och klart (det har också varit något som gett mig jobbiga känslor i många år att inte veta vad jag ska göra på julafton). I år blir sonen och jag i Idre för att kombinera jobb och slalom OCH jag kommer att få en julklapp på julafton.
Det gäller att hitta lösningar på sådant som känns tungt så att livet blir mer av det ljusa och fina. Så i år ser jag fram emot julen på ett sätt som det var många år sedan sist. Den är bokad vad jag ska göra och jag kommer få en present.

Välkommen julafton 2023! Det kommer bli en fin dag. Vi kommer att ha en bra dag i skidbacken och öppna presenter och äta gott tillsammans jag och min son 💕

Eric och jag när vi var i Lech, Österrike, i vintras och åkte slalom.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *