Meny Stäng

Varför är vi 5 av 6 kvinnor på mitt företag?

Idag är det internationella kvinnodagen och kollegan som rattar våra sociala medier i första hand skrev idag ett inlägg om att vi är 5 kvinnor av totalt 6 anställda. Hade hon varit man tror jag hon hade skrivit att vi är 83 % kvinnor på bolaget. Då behöver vi inte avslöja antalet anställda och kan få det att låta stort. jag förvånas ofta över hur en del kvinnor som män alltid vill få saker att låta stort. Nåja, det kan vi ta en annan dag.

I inlägget som kollegan gjorde så ställde hon frågan hur det kommer sig att vi är 5 av 6 kvinnor på vår arbetsplats. Alltså bara en man och resten kvinnor. Min första tanke var ”Det har bara blivit så”. Jag har under en period funderat mer och mer på att jag inte är någon som grubblar och tänker så mycket på hur jag gör. Jag bara gör. Nu har jag sedan jag såg detta inlägg idag funderat lite mer. Jag kommer ändå tillbaks till det enkla svaret att det bara har blivit så. För jag har anställt den som jag ansåg bäst lämpad för den tjänsten som dom har idag och det råkade vara kvinnor! Med undantaget för mannen, han som är den där 1 av 6. Han ingick i företaget när jag köpte det. Så han fick jag på köpet och var ingen jag då valde. Idag skulle jag välja han alla dagar i veckan. För han är klippa precis som dom andra som jobbar på Skoglund Reklam är.

Tack för att ni vill vara en del av det företag som jag driver!

 

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *